info@numa.nl
070-3630989

Schiphol: Data & Analytics

Uitdaging

Data is het meest waardevolle bezit van Schiphol en vanuit Numa zien wij het als onze missie om deze waarde voor Schiphol te ontsluiten. Om data en analytische mogelijkheden effectiever te benutten, heeft Schiphol aan ons gevraagd om hun data & analyse capabiliteit te vergroten. In de rol van Head of Data & Analyse heeft Numa voor Schiphol één expertisecentrum ingericht voor Data & Analytics.

Aanpak

Binnen dit expertisecentrum richten we ons op de inrichting van de infrastructuur. Dit doen we door middel van het inrichten van een Enterprise Data Platform waarbij er een sterke focus is op Data governance & kwaliteit. Met behulp van Data Scientists worden data gestuurde inzichten aan de Schiphol organisatie verschaft en kunnen er complexe en bedrijfsoverstijgende analyses ter ondersteuning van bedrijfsplanning -en strategie worden uitgevoerd. De use cases die worden opgepakt zijn altijd samen met de business geprioriteerd om zo de maximale klantwaarde te leveren.

Buiten de regiefunctie op Data & Analytics geeft Numa ook sturing aan data governance en de implementatie van verschillende verbeter initiatieven rondom datakwaliteit en meta datamanagement. Het doel hierbij is zo betrouwbaar mogelijke data ter ondersteuning van (data gedreven) besluitvormingen te verkrijgen. Hiervoor gebruiken wij standaarden als DAMA DMBOK2 en CMMI DMM en onze eigen Numa methoden en technieken die we verifiëren bij onze klanten.

Om een data en waarde gedreven cultuur binnen Schiphol te bevorderen wordt er tevens een data educatie programma ingericht. Hierbij worden de juiste partners geselecteerd en ingezet voor trainingen en het organiseren van trainingssessies op meerdere niveaus in de organisatie: inspiratie voor de directie, organisatie inrichting voor het MT en het managen van de data door de data-eigenaren.

Elke stap doen we samen met Schiphol, zodat zij zelf de expertise opbouwt en data gedreven kan werken. Onze aanpak is eenvoudig en transparant: voordoen, meedoen en zelf doen! Zo maken we van Schiphol een nog betere luchthaven.

Meer weten?

Neem contact op met Toon van Bodegom om meer te weten te komen over deze oplossing.

Contact opnemen