Business Intelligence / Data Management

Mijn naam is Jeroen van Buren. Momenteel werk ik namens Numa bij een tweetal klanten. Voor mijn tijd bij Numa heb ik de opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en de master Data Science aan de Universiteit Tilburg afgerond. Mijn vrije tijd spendeer ik graag aan sport en als werk het toelaat aan reizen. Verder ben ik in de zomermaanden regelmatig op het water te vinden.

Bij één van onze klanten ben ik werkzaam als data manager. Hier richt ik mij voornamelijk op data kwaliteit en metadata management. Zo heb ik een raamwerk opgesteld waarmee data kwaliteit beoordeeld kan worden. Daarnaast voer ik data kwaliteit analyses uit, doe ik suggesties om data kwaliteit te monitoren en te verbeteren en heb ik een adviserende rol omtrent dit onderwerp.

Bij een andere klant van ons vervul ik een rol als data scientist. In deze rol heb ik meerdere dashboards en visualisaties ontworpen, gecreëerd en afgeleverd met behulp van de tool PowerBI. Deze dashboards helpen onze klant om gemakkelijker, efficiënter en beter inzichten te verwerven over hun eigen klanten.

Het is juist deze afwisseling in de klussen die mij bevalt bij mij werk voor Numa. Daarnaast kan ik mij vinden in de platte organisatiestructuur en de grootte van de organisatie. Aangezien Numa nog relatief klein is, kent iedereen elkaar en dat maakt de activiteiten buiten werk om een stuk gezelliger. Bovendien wordt eigen initiatief erg op prijs gesteld. Als je een goed idee hebt en dit daadwerkelijk wilt uitwerken, wordt dit op prijs gesteld. Je krijgt dan ook de kans om er verder aan te werken. Dit geeft mij dan weer voldoening in het werk dat ik uitvoer.