info@numa.nl
070-3630989

Politie: Optimalisatie identiteitsvaststelling via biometrie

Service design bij de Politie zorgt voor innovatie en optimalisatie identiteitsvaststelling via biometrie (BVID)

Uitdaging

De politie en de Koninklijke Marechaussee registreren de identiteit van iedere verdachte of vreemdeling die ze aanhouden zodat een integer en integraal persoonsbeeld kan worden vastgelegd. Zij gebruiken daarvoor de Basis Voorziening Identiteitsvaststelling (BVID). De bediening hiervan is complex en niet gebruiksvriendelijk. Daardoor hebben onervaren gebruikers moeite met de registratie. Tevens is het systeem verouderd en moet er worden gekeken naar een aanpak voor de ontwikkeling van een nieuwe voorziening.

Aanpak

Met de UX-Scan bracht Numa de gebruiksvriendelijkheid van de voorziening in kaart. Vervolgens optimaliseerden we op basis van deze bevindingen de huidige processen en verbeterde de interactie. Daarnaast faciliteerde Numa een aantal co-creatie sessies om een visie en roadmap op te zetten.

Resultaat

Jaarlijks worden meer dan 250.00 registraties met de voorziening gedaan. De doorlooptijd van het proces is hiermee met enkele minuten versneld. Zowel voor de eindgebruiker als verdachte of vreemdeling is de voorziening nu gebruiksvriendelijker. Verder zijn de eerste stappen gezet richting de ontwikkeling van een nieuwe voorziening.

Meer weten?

Neem contact op met Toon van Bodegom om meer te weten te komen over deze oplossing.

Contact opnemen