info@numa.nl
070-3630989

Jeroen van Buren

Mijn naam is Jeroen van Buren en ben sinds januari 2019 bij Numa werkzaam als Data Team Lead en begeleid met veel plezier het data team binnen Numa. Voor mijn tijd bij Numa heb ik de opleiding Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit en de master Data Science aan de Universiteit Tilburg gevolgd. Ik ben woonachtig in Leiden en ben in mijn vrije tijd graag te vinden op het terras, ga graag lekker uit eten en verder houd ik van sporten, reizen en lezen.

Ik werk graag op het snijvlak van data, IT en de business en krijg energie om dit soort projecten te managen en de verschillende belangen bij elkaar te brengen. Mijn voornaamste expertise ligt op het begeleiden, implementeren en oplossen van diverse datavraagstukken. Het ophalen van data behoeftes, verbeteren van datakwaliteit, het automatiseren van processen via Robot Process Automation, uitvoeren van data analyses en het bouwen van dashboards via business intelligence.

Bij Schiphol ben ik ruim anderhalf jaar werkzaam geweest als data quality project lead. In deze rol ben ik verantwoordelijk geweest om datakwaliteitsmanagement binnen de afdeling Airport Operations op te zetten. Ik begeleidde meerdere werkgroepen en initiatieven die actief de kwaliteit van de data hebben verbeterd. Verder begeleidde ik data stewards binnen de afdeling. Vanuit deze rol heb een datakwaliteitsraamwerk ontwikkeld die hedendaags nog steeds wordt gebruikt om data te monitoren en te verbeteren. Via de verbetering van de datakwaliteit kan Schiphol weer betere analyses uitvoeren en zijn processen die deze data gebruiken ruimschoots verbeterd.

Daarnaast werk ik momenteel aan een business intelligence & data warehousing opdracht voor de Nederlandse Golf Federatie. Als analist heb ik business intelligence rapportages opgezet zodat zij analyses kunnen uitvoeren om golfgedrag inzichtelijk te maken. Verder geef ik advies om betere analyses uit te voeren, business intelligence te professionaliseren en help ik NGF met datakwaliteitsvraagstukken. Ook heb ik een uitgebreid datamodel ontworpen zodat er een data warehouse omgeving voor de analysebehoefte van NGF opgezet gaat worden. Hierbij ondersteun ik ook in de ontwikkeling van de data warehouse omgeving.

Verder heb ik bij Freeday ervaring opgedaan met Robot Process Automation en heb ik trajecten begeleid waar verschillende robots zijn geïmplementeerd. Onder andere om het finance proces te automatiseren en te versnellen om zodoende aanzienlijke kosten te besparen.

Contact met Jeroen van Buren